Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.02.2019 ora 07.00 – 22.02.2019 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Siret (exceptând Suceava), cursul inferior al Someşului, cursul inferior al Prutului şi cursurile mijlocii şi inferioare ale Crişului Negru şi Crişului Alb, unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Pe râurile din bazinul superior şi mijlociu al Prutului, debitele vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debitele pe unele râuri mici din vestul ţării datorită precipitaţilor prognozate, propagării şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață existente se vor menține fără modificări importante. Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.07.2018 ora 07.00 – 27.07.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Siret, Prut și pe râurile din Dobrogea și prin propagare pe cursul mijlociu și inferior al Oltului și pe cursurile inferioare ale râurilor: Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Cibin și Olteț. Creșteri izolate de debite se pot produce și în bazinele superioare ale Someșului, Mureșului, Timișului, Oltului, Argeșului și Ialomiței.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeș și Ialomița debitele vor fi relativ staționare, iar pe celelalte râuri, în general, în scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din bazinele Siret și Prut.
Se vor situa peste COTELE DE ATENŢIE râurile la stațiile hidrometrice: Siret- Drăgeşti (300+30)- jud. BC, Prut- Orofiana (370+20)- jud. BT şi Prut- Rădăuţi-Prut (290+70)- jud. BT.
Se menţine AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 51 din 25.07.2018.

 


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi