Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 18.04.2019 ora 07.00 – 19.04.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Siret (exceptând Putna, Buzău şi Bârlad), Prut (exceptând cursul mijlociu), unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Vedea, în bazinele inferioare ale Argeşului, Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare. 
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte din nordul şi centrul țării, datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.08.2018 ora 07.00 – 27.08.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând râurile din jumătatea de vest a țării, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor însemnate cantitativ prognozate.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de niveluri și debite cu posibile efecte de inundații locale pe unele râuri din vestul, nord-vestul , sud – vestul și centrul țării precum și din zonele de munte, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de aversă, mai importante cantitativ, prognozate.
Intră în viguare ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ NR 56 din 26.08.2018.
 

Anunturi Anunturi