Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Jiului, Oltețului, Vedei, Ialomiței, Buzăului și Bârladului unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul inferior al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vedei, Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în general staționare.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+15)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domanești (400+35)-jud. SM și Berveni (490+5)-jud. SM (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din Moldova și estul Transilvaniei vor fi în extindere și intensificare, iar cele existente pe râurile din Maramureș și nordul Transilvaniei se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 26.12.2020 ora 07.00 – 27.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Arieș, Târnave, Suceava, Moldova, Bistrița, bazinul superior al Mureșului, bazinele superioare și mijlocii ale Crișurilor, Begăi, Timișului, Bârzavei şi Oltului unde vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei, se vor menține fără modificări importante.
Se vor intensifica curgerile de năboi pe unele râuri mici din zonele montane din nordul și centrul țării.
Creșteri mai importante de niveluri și debite, se pot produce pe unele râuri mici din Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei ca urmare a precipitațiilor în curs, celor prognozate, mai importante cantitativ și propagării.


Noutăți Noutăți