Avertizări Avertizări

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 17.06.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Dobrogea unde vor fi relativ staţionare și cursul inferior al Prutului unde vor fi în creștere prin propagare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din Crișana şi Banat, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, mai însemnate cantitativ prognozate. 
Se vor  situa peste:
- COTELE DE INUNDAŢIE râurile la staţiile hidrometrice: Prut – Fălciu (550+15)-jud. VS, Prut – Şiviţa  (435+35)-jud.GL
- COTA DE ATENŢIE râul Prut la staţiia hidrometrică Oancea (440+109)-jud. GL.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2019 ora 07.00 – 28.01.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale Jiului, Oltului, Vedei, Argeșului, Ialomiței și Buzăului și cursul inferior al Prutului, unde vor fi în creştere prin propagare. 
Pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Mureș, Siret (exceptând Buzăul), bazinele superioare ale Someșului, Oltului și Prutului și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare.
Formațiunile de gheață existente vor fi în diminuare și restrângere, exceptând râurile din Moldova, unde se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Anunturi Anunturi