Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.07.2019 ora 07.00 – 21.07.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând cursul mijlociu și inferior al Crișului Alb, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Mureșului, Timișului și Bârzavei, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și munte, în special din jumătatea de sud a țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.04.2019 ora 07.00 – 28.04.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuș, Bârlad, Prut, cele din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței, Moldovei, Sucevei, bazinele inferioare ale Jiului, Oltului, Bistriței, cursul mijlociu al Prutului și afluenții acestuia, unde vor fi relativ staționare. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din nordul, centrul, vestul și sud- vestul ţării, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE, ca urmare a  precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare Atenţionarea Hidrologică nr. 7 din 26.04.2019.