Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 13.12.2018 ora 07.00 – 14.12.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exceptând cursurile inferioare ale Crișului Negru și Crișului Alb, unde vor fi în ușoară creștere datorită  propagării. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare și cursul superior al Prutului, debitele vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață se vor menține fără modificări importante.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.08.2018 ora 07.00 – 28.08.2018 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, bazinul superior și mijlociu al Jiului și doar prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Sucevei, Moldovei, Bistriței, Siretului și pe cursul superior al Prutului. Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staționare.
 Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de vest a țării și din zona de munte, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ, prognozate.
Se menține în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 56 din 26.08.2018.


Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi