Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 08.08.2020 ora 07.00 – 09.08.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staţionare, exeptând râurile din bazinele hidrografice, Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, bazinul superior și mijlociu al Jiului și cursul superior al Prutului unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu precădere pe râurile din sud – vestul țării,  datorită precipitațiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, însemnate cantitativ, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.08.2019 ora 07.00 – 28.08.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele Someș, Buzău și bazinele inferioare ale Begăi și Timișului, bazinul superior si mijlociu al Oltului, bazinul superior al Argeşului, unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe cursul mijlociu și inferior al superior al Prutului, debitele vor fi în scădere ușoară.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din centrul țării și din zona de munte, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți