Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.04.2020 ora 07.00 – 07.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crișuri, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și Buzău unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele montane datorită cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.01.2020 ora 07.00 – 29.01.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Craș, Nera, Cerna, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului și Mureșului, bazinele inferioare ale Târnavelor și relativ staţionare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite și pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte din sudul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor slabe prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice (cu excepția Barcăului, Crișului Negru, Begăi, Bârzavei, Cernei, Vedei, Ialomiţei, Bârladului, Prutului și a râurilor din Dobrogea) se vor menține fără modificări importante pe râurile din Moldova și vor fi în diminuare, restrângere pe celelalte râuri, chiar eliminare pe cele din Crișana și Banat.     
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi