Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.07.2017 ora 07.00 – 29.07.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor în curs, celor prognozate şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița, Siret (exceptând bazinele Suceava şi Moldova), Prut (exceptând cursul său  superior, bazinul superior al Jiului și pe râurile din Dobrogea. 
Pe celelalte râuri debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele Mureș şi Vedea unde vor fi staționare.
În interval sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite pe unele râurile mici din estul și țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă și cu caracter torențial, în curs şi prognozate.


Noutăți Noutăți