Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 23.09.2017 ora 07.00 – 24.09.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Vedea, Argeş şi Ialomiţa, unde vor fi în uşoară scădere.
Pe râurile din bazinele Jijiei, Bârladului şi pe cele din Dobrogea, debitele vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de munte din nordul, nord-estul și centrul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
Se menţine în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 36 din 22.09.2017.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.08.2017 ora 07.00 – 29.08.2017 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele: Crișul Alb, Someșul Mare, Someșul Mic, bazinele superioare ale Vișeului, Izei, Lăpușului și bazinul inferior al Mureșului, unde vor fi în scădere uşoară. În bazinele inferioare ale Vișeului, Izei, Lăpușului și în bazinul mijlociu al Someșului debitele vor fi în creștere ușoară datorită propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din centrul, sudul și sud-estul țării și din zonele de deal şi de munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.


Noutăți Noutăți