Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 27.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Jiului, Oltețului, Vedei, Ialomiței, Buzăului și Bârladului unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe râurile din bazinul inferior al Oltului și bazinele mijlocii și inferioare ale Vedei, Argeșului și Ialomiței, debitele vor fi în general staționare.
Se vor situa peste:
- COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (310+15)-jud. SM (sector îndiguit)
- COTELE DE ATENȚIE râul Crasna la stațiile hidrometrice Domanești (400+35)-jud. SM și Berveni (490+5)-jud. SM (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din Moldova și estul Transilvaniei vor fi în extindere și intensificare, iar cele existente pe râurile din Maramureș și nordul Transilvaniei se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 28.12.2020 ora 07.00 – 29.12.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice ale Crișurilor, Begăi, Timișului, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei, bazinul inferior al Mureșului, bazinul mijlociu și inferior al Ialomiței, cursul inferior al Jiului, cursul superior al Oltului și cursurile mijlocii și inferioare ale Argeșului, Buzăului, Putnei, unde vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării. Pe râurile din bazinul hidrografic Vedea, bazinul inferior al Argeşului și pe râurile din Dobrogea,  debitele vor fi relativ staționare. 
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) existente în bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zona de deal și de munte, în special pe cele din vestul, nord-vestul și centrul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Se va situa peste COTA DE ATENȚIE râul Teleajen la s.h. Moara Domnească (350+95) jud. PH.
Se menține în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICA nr. 66 din 27.12.2020, până la ora 16:00.


Noutăți Noutăți