Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 20.02.2020 ora 07.00 – 21.02.2020 ora 07.00

 
 
Debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Moldova, Trotuş, Putna, Buzău, cursurile superioare ale Siretului, Bistriţei, Prutului şi cursul inferior al Timişului.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi relativ staţionare.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi izolat năboi şi pod de gheață) existente, vor fi în uşoară diminuare și restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 29.01.2020 ora 07.00 – 30.01.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și numai prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Crișurilor și cursurile inferioare ale Crasnei și Barcăului.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi în general staționare.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite și pe unele râuri mici din zonele de deal și de munte din sudul și estul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor slabe prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe râurile din zonele de deal și munte din nordul, centrul, sudul și estul țării vor fi în diminuare și restrângere determinând prin evoluția lor variații artificiale de niveluri pe unele sectoare de râu.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi