Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 05.06.2020 ora 07.00 – 06.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișului Alb, Arieș, cursurile mijlocii și inferioare ale Mureșului, Siretului și Prutului, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Buzău, pe râurile din Dobrogea, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, bazinul inferior al Oltului, și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zona montană, în special pe cele din nordul, centrul și nord – vestul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 29.04.2019 ora 07.00 – 30.04.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general în creștere ca urmare a propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Someş (exceptând bazinul superior al Someşului Mare), Tur, Bistriţa, cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crişurilor, Mureşului, Timişului, Bârzavei, Jiului, cursul mijlociu şi inferior al Ialomiţei şi cursul superior al Prutului.
Pe râurile din bazinele: Viseu, Iza, Moraviţa, Caraş, Cerna, Buzău, bazinele superioare şi mijlocii ale Crasnei, Barcăului, Crişurilor, Bega, Timiş, Bârzava, Jiului, Oltului, Argeşului, bazinul superior al Ialomiţei şi pe cursul mijociu şi inferior al Prutului debitele vor fi în scădere, iar pe celelalte râuri în general staţionare.
Sunt posibile creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinul Jiului, ca urmare a  precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă prognozate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi