Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 21.01.2021 ora 07.00 – 22.01.2021 ora 07.00

 
Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeş, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței, cursul superior al Prutului, unde vor fi în creștere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă și propagării. Pe râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Crișuri, cursul Someșului și cursul mijlociu și inferior al Mureșului debitele vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente vor fi în diminuare și restrângere.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.

Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 29.04.2020 ora 07.00 – 30.04.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Lăpuș, Arieș, bazinele superioare ale Turului, Crasnei, Barcăului, Begăi, Bârzavei, Moraviței, Carașului, Nerei, Cernei, Bistriței, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Crișurilor, Timișului și unii afluenți ai Mureșului inferior, în scădere ușoară pe cursul superior al Prutului și relativ staționare pe celelalte râuri.
Creșteri mai însemnate de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă se pot înregistra pe unele râuri mici din zonele de munte din Banat și Crișana.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENŢIE.

Noutăți Noutăți