Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 06.06.2020 ora 07.00 – 07.06.2020 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Suceava, Moldova bazinele superioare ale Someşului şi Bistriţei şi pe râul Prut, relativ staționare pe râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Buzău, pe râurile din Dobrogea, bazinele inferioare ale Oltului, Argeșului și Ialomiței și în scădere pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zona montană, în special pe cele din nordul, sud-vestul și nord – estul țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă şi cu caracter torențial.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.


Înapoi

Prognoza hidrologica pentru rauri în intervalul 30.03.2019 ora 07.00 – 31.03.2019 ora 07.00

Debitele vor fi în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuș, Jijia, bazinele inferioare ale Moldovei și Bistriței, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Murelului, cursurile inferioare ale Crișului Negru, Crișului Alb, Arieșului, Târnavelor, Timișului, cursul superior și mijlociu al Prutului, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile mici creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici zonele de munte, în special pe cele din nordul țării, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENȚIE.
 
Situaţia hidrologică a râurilor în 30.03.2019 ora 07.00 şi prognoza hidrologică pentru 31.03.2019 ora 07.00 la principalele staţii hidrometrice
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
               G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S - curg sloiuri

Noutăți Noutăți

Anunturi Anunturi