Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.04.2021 ora 07.00 – 23.04.2021 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
În următoarele două zile, debitele medii zilnice, vor fi în general în creştere,  ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.02.2021 ora 07.00 – 07.02.2021 ora 07.00

 Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând în prima parte a intervalului cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a țării unde vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei se vor menține fără modificări importante şi se vor intensifica curgerile de năboi pe râurile din nordul şi centrul ţării.  
În primele două zile ale intervalului sunt posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE pe cursurile inferioare ale Turului, Crasnei, Crișului Alb, Crișului Negru, Bârzavei, Carașului, Nerei și Cernei, ca urmare a nivelurilor și debitelor ridicate, coroborate cu formarea și propagarea de viituri în bazinele râurilor menționate. 

Noutăți Noutăți