Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2019 ora 07.00 – 26.05.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării exceptând in ultima parte a intervalului cănd vor fi în scădere pe afluenţii râurilor mari.
Vor fi intervale cu scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din  vestul, sud – vestul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate, cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.03.2019 ora 07.00 – 07.03.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în scădere uşoară pe râurile din Maramureş, Crişana şi Banat şi relativ staționare pe celelalte râuri.
În partea a doua  a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general staţionare. Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri  datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zapadă și propagării.
Formațiunile de gheață existente pe râurile din centrul și estul țării vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Anunțuri Anunțuri