Prognoza medie durata rauri în intervalul 09.07.2020 ora 07.00 – 15.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere pe toată durata intervalului de prognoză, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul și nordul țării unde vor fi în prima parte a intervalului în creștere datorită propagării.

În partea a doua a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite,  pe unele râuri din zonele de munte, în special din vestul, centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată şi cu caracter torențial prognozate.

Pe râul Prut nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE, pe sectorul aval Drânceni, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.11.2019 ora 07.00 – 07.11.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi relativ staționare pe toată durata intervalului de prognoză, exceptând primele două zile, când vor fi în creştere uşoară prin propagare pe cursurile inferioare ale râurilor mari.
Pe toată durata intervalului sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din nord-vestul, vestul și centrul țării și din zonele de deal și munte ca urmare a precipitațiilor prognozate.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri