Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.12.2017 ora 07.00 – 22.12.2017 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, începând cu râurile din vestul şi nord-vestul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Maramureş şi Crişana, datorită precipitaţiilor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în special în primele două zile ale intervalului.
În restul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Este posibilă apariţia formaţiunilor de gheaţa pe unele râuri mici din zona de munte din nordul, centrul şi estul ţării.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.12.2017 ora 07.00 – 07.12.2017 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca efect combinate al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării, exceptând ultima zi a intervalului de prognoză, când vor fi în scădere pe majoritatea râurilor din ţară şi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari.
Spre sfârşitul intervalului este posibilă apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă (ace de gheaţă, năboi, gheaţă la maluri) pe unele râuri din zona montană.