Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 01.12.2021 ora 07.00 – 07.12.2021 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din vestul, centrul și nord-vestul țării datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și în general staționare pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din zonele de deal și câmpie din sudul țării unde vor fi staționare și cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul și nord – vestul țării unde vor fi în creștere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi), își vor face apariția, pe unele râuri din nordul, nord – vestul şi centrul țării, cu precădere în partea a doua a intervalului de prognoză.