Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.01.2021 ora 07.00 – 22.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând râurile din estul țării unde vor fi în general staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din zonele montane din nordul, centrul și estul țării vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia pe majoritatea râurilor din țară.
Își vor face apariția podurile de gheață pe râurile din zonele de deal și munte din nordul, centrul și estul țării, urmând să predomine pe cele din zonele montane din nordul și centrul țării spre sfârșitul intervalului de prognoză.
Se vor intensifica și curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 02.01.2021 ora 07.00 – 08.01.2021 ora 07.00

 
 
Debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, exceptând primele două zile ale intervalului râurile din estul țării unde vor fi în general în scădere.
Creșteri mai importante de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra, în prima parte a intervalului, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din Crișana și Maramureș.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente pe râurile din bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Noutăți Noutăți