Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.02.2020 ora 07.00 – 26.02.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima parte a intervalului, cănd, pe unele râuri din jumătatea de sud a țării, se vor produce creșteri ușoare de niveluri și debite datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi, izolat, pod de gheață) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului,, iar apoi vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 02.02.2020 ora 07.00 – 08.02.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere pe râurile din vestul, nordul, centrul țării și zonele de deal și munate ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării și relativ staţionare pe cele din sudul șu sud-estul țării.
Creșteri mai însemnate de niveluri și debite, ca urmare a precipitaţiilor lichide mai însemnate cantitativ prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra pe unele râuri din zonele de munte din Maramureș, Crișana, Banat și Transilvania.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor din zonele de deal și de munte din nordul, centrul, sudul și estul țării vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Formațiunile de gheață vor fi în extindere și intensificare, în special pe râurile din nordul țării și zonele montane și se va intensifica curgerea de năboi pe majoritatea râurilor.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri