Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.08.2019 ora 07.00 – 29.08.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie şi creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 02.05.2019 ora 07.00 – 08.05.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi propagării, exceptând râurile din zonele de câmpie din sudul ţării şi cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staţionare.
Creşteri mai însemnate de niveluri cu depăşirea COTELOR DE APĂRARE ca urmare a propagării viiturilor formate anterior se vor înregistra pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din Banat.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în general în creştere, fiind posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, în special pe râurile din nordul, vestul şi centrul ţării.