Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.07.2020 ora 07.00 – 14.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere pe toata durata intervalului de prognoză.
În prima parte a intervalului sunt posibile creșteri ușoare de debite pe unele râuri din zonele de deal și munte datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.
În partea a doua a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite,  pe unele râuri din zonele de munte în special din vestul, centru și nordul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată cu caracter torențial prognozate.
Pe râul Prut aval s.h. Ungheni, nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.
 

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 02.06.2020 ora 07.00 – 08.06.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ușoară ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând unele râuri din sudul și sud – vestul țării unde vor fi relativ staționare.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub forma de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, în special din nordul, nord – vestul și centrul țării.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri