Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.07.2018 ora 07.00 – 25.07.2018 ora 07.00

 
În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând râurile din sudul și estul țării, unde vor fi relativ staționare.
În următoarele trei zile ale intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul și centrul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
În ultimele trei zile ale intervalului, debitele vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de sud a țării datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.
Pe toată durata intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 02.07.2018 ora 07.00 – 08.07.2018 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din estul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagare în prima parte a intervalului. 
În prima parte a intervalului, datorită propagării viiturilor formate anterior se vor mai situa peste COTELE DE APĂRARE cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din centrul şi estul ţării, mai ales pe râurile Siret, Başeu, Jijia, Bahlui şi pe cele din bazinull superior şi mijlociu al Oltului. 
Pe toată durata intervalului sunt posibile creşteri uşoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte, în special pe cele din nordul, estul, centrul, vestul şi sud-vestul ţării, ca urmare a precipitaţiilor prognozate.

Noutăți Noutăți