Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.12.2017 ora 07.00 – 22.12.2017 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, începând cu râurile din vestul şi nord-vestul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Maramureş şi Crişana, datorită precipitaţiilor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în special în primele două zile ale intervalului.
În restul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Este posibilă apariţia formaţiunilor de gheaţa pe unele râuri mici din zona de munte din nordul, centrul şi estul ţării.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 02.12.2017 ora 07.00 – 08.12.2017 ora 07.00

În prima a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile mici din zonele de munte din nordul şi vestul ţării unde vor fi în scădere. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri din bazinele superioare ale Oltului, Argeşului, Ialomiţei, Buzăului şi Putnei datorită precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi in creştere prin propagare în următoarele trei zile.
Spre sfârşitul intervalului de prognoză este posibilă apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă (ace de gheaţă, năboi, gheaţă la maluri) pe unele râuri din zona montană şi depuneri de năboi pe râurile din vestul, centrul şi nordul ţării.