Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.03.2018 ora 07.00 – 27.03.2018 ora 07.00

 
Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, unde vor fi în creştere prin propagare în prima zi. 
În ultimele două zile ale intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din jumătatea de sud a ţării datorită precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă.  
În prima parte a intervalului, formaţiunile de gheaţă (năboi, ace de gheaţă, gheaţă la maluri) vor fi în extindere şi intensificare pe majoritatea râurilor, apoi în diminuare și restrângere.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 03.01.2018 ora 07.00 – 09.01.2018 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere uşoară, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din estul şi sud-estul ţării unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri din Maramureş şi Crişana datorită precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă.
În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în general staţionare, fiind posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul, nord-vestul şi centrul ţării datorită cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă prezente în bazinele superioare ale unor râuri din  nordul şi centrul ţării vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare. 


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri