Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.06.2018 ora 07.00 – 26.06.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor: Olt, Arges, Ialomiţa, Siret şi Prut, unde vor fi în creştere prin propagare.
În următoarele două zile debitele vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prevăzute şi propagării pe râurile din vestul, nordul, centrul, sudul ţării şi zonele de deal şi munte  şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă,  prognozate.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 03.01.2018 ora 07.00 – 09.01.2018 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere uşoară, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din estul şi sud-estul ţării unde vor fi relativ staţionare.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri din Maramureş şi Crişana datorită precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă.
În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în general staţionare, fiind posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din vestul, nord-vestul şi centrul ţării datorită cedării apei din stratul de zăpadă.
Formaţiunile de gheaţă prezente în bazinele superioare ale unor râuri din  nordul şi centrul ţării vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare. 


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri