Prognoza medie durata rauri în intervalul 03.04.2020 ora 07.00 – 09.04.2020 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul țării unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile ușoare creșteri de debite și niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal și munte datorită precipitațiilor lichide, slab cantitativ prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață existente pe râurile din bazinul superior și mijlociu al Bistriței (afluent al Siretului) vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
 

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 03.02.2020 ora 07.00 – 09.02.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării, exceptând râurile din sud – estul țării unde vor fi staționare.
În primele două zile ale intervalului de prognoză se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri mici din vestul și nord-vestul țării, cu probabilitate şi intensitate mai mare în judeţele: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Bihor.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Someș, Mureș, în bazinul superior și mijlociu al Bistriței (afluent al Siretului), bazinul mijlociu și inferior al Oltului și în bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței, Buzăului, Sucevei, Trotușului, precum și pe unii afluenți din bazinele Bârladului și Prutului vor fi în diminuare, restrângere și eliminare, exceptând în partea a doua a intervalului râurile din nordul țării unde vor fi în extindere și ușoară intensificare.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri