Prognoza medie durata rauri în intervalul 25.05.2019 ora 07.00 – 31.05.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din centrul şi estul ţarii, unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, mai ales pe cele din centrul şi estul ţării, datorită precipitaţiilor prognozate, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate şi propagării.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 03.03.2019 ora 07.00 – 09.03.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând partea a doua a intervalului de prognoză, când pot fi în creştere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zapadă și propagării pe unele râuri din vestul, nordul şi centrul ţării.
Formațiunile de gheață existente pe râurile din centrul și estul țării vor fi în diminuare, restrângere și eliminare, exceptând prima parte a intervalului când se vor mentine fără modificări importante.
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                 G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z - zapor, N – naboi
                (*)-Valorile sunt influentate de acumularea Stanca Costesti

Anunțuri Anunțuri