Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în creştere în primele trei zile ale intervalului, ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării, în special pe râurile din nordul, vestul şi sud-vestul țării, apoi în scădere până la sfârşitul intervalului.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice vor fi în restrângere, diminuare și eliminare în primele trei zile ale intervalului şi în extindere şi intensificare în ultimele zile ale intervalului.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.05.2020 ora 07.00 – 10.05.2020 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană înaltă și propagării.
În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare. 
Pe unele râuri mici din zonele de deal și munte în special cele din nordul, centru și sud-vestul țării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai importante de niveluri și debite, datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.

Noutăți Noutăți