Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.05.2019 ora 07.00 – 27.05.2019 ora 07.00

În prima jumătate a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din nordul, centrul şi sudul ţării, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.06.2018 ora 07.00 – 10.06.2018 ora 07.00

În primele patru zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din zonele de deal şi munte din vestul, nordul, centrul şi sudul ţării datortită precipitaţiilor prevăzute şi relativ staţionare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă şi caracter torenţial, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagere şi răurile din sudul şi estul ţării, unde vor fi relativ staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe majoritatea râurilor ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă. 

Anunțuri Anunțuri