Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.12.2018 ora 07.00 – 25.12.2018 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din sudul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
În partea a doua intervalului, debitele vor fi în creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din vestul și nord-vestul țării și relativ staționare pe celelalte râuri.
În prima parte a intervalului formaţiunile de gheaţă existente pe majoritatea râurilor vor fi în intensificare şi extindere, intensificându-se podurile de gheață pe râurile din centrul și  nord-estul țării, apoi se vor menţine fără modificări importante, exceptând râurile din vestul și nord-vestul țării, unde vor fi în diminuare și restrângere.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.06.2018 ora 07.00 – 10.06.2018 ora 07.00

În primele patru zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din zonele de deal şi munte din vestul, nordul, centrul şi sudul ţării datortită precipitaţiilor prevăzute şi relativ staţionare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă şi caracter torenţial, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagere şi răurile din sudul şi estul ţării, unde vor fi relativ staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe majoritatea râurilor ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă. 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri