Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.08.2018 ora 07.00 – 22.08.2018 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și a propagării pe râurile din vestul și nordul țării, în scădere pe cele din bazinul Prutului și în general staționare pe celelalte râuri.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi în creștere pe râurile din centrul, sudul și estul țării și în general în scădere pe celelalte râuri.
Ca urmare a precipităţiilor  prognozate sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai mari de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte.   

 


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.06.2018 ora 07.00 – 10.06.2018 ora 07.00

În primele patru zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din zonele de deal şi munte din vestul, nordul, centrul şi sudul ţării datortită precipitaţiilor prevăzute şi relativ staţionare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă şi caracter torenţial, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagere şi răurile din sudul şi estul ţării, unde vor fi relativ staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe majoritatea râurilor ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă. 

Noutăți Noutăți