Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.03.2019 ora 07.00 – 27.03.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor din Transilvania,  Moldova (cu excepția bazinelor Prut și Bârlad), Oltenia și Muntenia și în general în scădere pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând unele râuri mici din zonele de deal și munte unde sunt posibile creșteri de debite datorită precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă.
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                 G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z - zapor, N – naboi
                (*)-Valorile sunt influentate de acumularea Stanca Costesti

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.06.2018 ora 07.00 – 10.06.2018 ora 07.00

În primele patru zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din zonele de deal şi munte din vestul, nordul, centrul şi sudul ţării datortită precipitaţiilor prevăzute şi relativ staţionare pe celelalte râuri. 
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă şi caracter torenţial, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagere şi răurile din sudul şi estul ţării, unde vor fi relativ staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe majoritatea râurilor ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă. 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri