Prognoza medie durata rauri în intervalul 29.01.2020 ora 07.00 – 04.02.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creştere ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din Moldova și zonele montane, unde vor fi relativ staționare, în special în prima parte a intervalului de prognoză. 
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor din Maramureș, Transilvania, Moldova, zonele montane, izolat pe cele din Crișana și Banat vor fi în diminuare, restrângere și eliminare, exceptând prima jumătatea a intervalului de prognoză, când se vor menține fără modificări importante pe râurile din Moldova. Este posibilă intensificarea scurgerii de năboi (zăpadă ingheţată în albie) pe unele râuri din zona de munte.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.07.2019 ora 07.00 – 10.07.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere uşoară, exceptând râurile sudul ţării, afluenţii Siretului, afluenții Prutului şi cele din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare. 
În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele vor fi în general staţionare.  
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și creșteri mai însemnate de debite și niveluri pe unele râuri mici, în special din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate, în special în prima parte a intervalului, cu precădere pe râurile din nordul, centrul și estul țării.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri