Prognoza medie durata rauri în intervalul 18.08.2018 ora 07.00 – 24.08.2018 ora 07.00


În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și a propagării pe majoritatea râurilor din vestul, nordul şi centrul țării și în general staționare pe celelalte râuri.
În următoarele zile ale intervalului, debitele vor în general staţionare.
Ca urmare a precipitaţiilor  prognozate sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai însemnate de niveluri și debite cu posibilitatea depăşirii COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, în special pe cele din nordul şi centrul ţării, în primele două zile ale intervalului.     


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.08.2018 ora 07.00 – 10.08.2018 ora 07.00

    
Debitele medii zilnice vor fi în general ȋn scădere ȋn prima parte a intervalului, exceptând cursurile inferioare ale râurilor din sud-vestul țării și cursul mijlociu și inferior al Prutului, unde vor fi ȋn creştere prin propagare. Sunt posibile creșteri izolare de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitaţiilor, slabe cantitativ, prognozate.
În partea a doua a intervalului debitele vor fi relativ staționare, fiind posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri și debite, îndeosebi din zonele de deal și de munte ca urmare a precipitaţiilor prognozate.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri