Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.12.2017 ora 07.00 – 22.12.2017 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, începând cu râurile din vestul şi nord-vestul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Maramureş şi Crişana, datorită precipitaţiilor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în special în primele două zile ale intervalului.
În restul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Este posibilă apariţia formaţiunilor de gheaţa pe unele râuri mici din zona de munte din nordul, centrul şi estul ţării.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.12.2017 ora 07.00 – 10.12.2017 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând prima zi a intervalului când vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor în curs, celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării, pe râurile din sudul, centrul şi estul ţării şi prima parte a intervalului când vor mai fi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare al râurilor mari din vestul, centrul, sudul şi estul ţării.
Spre sfârşitul intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zona de vest ca urmare a precipitaţiilor pognozate.
Formaţiunile de gheaţă, prezente izolat pe unele râuri mici din zona montană vor fi în uşoară extindere şi intensificare în prima parte a intervalului, apoi în restrângere şi eliminare.