Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.08.2019 ora 07.00 – 25.08.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând râurile din vestul, nord-vestul  și centrul țării unde vor fi în ușoară scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.02.2019 ora 07.00 – 11.02.2019 ora 07.00

În primele două zile ale  intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării, exceptând râurile din zona de câmpie din sudul ţării, unde vor fi în scădere.
În restul intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare.  
În prima zi a intervalului sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri cu atingerea COTELOR DE ATENȚIE pe unele râuri mici din vestul şi sudul ţării şi pe cursurile inferioare ale Crişului Alb şi Crişului Negru, ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor slabe, lichide, prognozate și propagării.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare în prima parte a intervalului, apoi în intensificare și ușoară extindere către sfârșitul intervalului pe râurile din zonele montane din centrul și nord – estul țării.