Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.02.2020 ora 07.00 – 26.02.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima parte a intervalului, cănd, pe unele râuri din jumătatea de sud a țării, se vor produce creșteri ușoare de niveluri și debite datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri şi, izolat, pod de gheață) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului,, iar apoi vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.02.2020 ora 07.00 – 11.02.2020 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării. 
Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din jumătatea de vest a ţării.
În parte a doua a intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din vestul ţării, unde vor fi în creştere prin propagare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, pod de gheață) prezente, izolat, în bazinul superior al Bistriței (afluent al Siretului) şi în bazinul superior şi mijlociu al Oltului vor fi în diminuare, restrângere și eliminare, exceptând partea a doua a intervalului când îşi vor face apariţia pe unele râuri din nordul țării şi vor fi în extindere și ușoară intensificare.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri