Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2022 ora 07.00 – 11.07.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi vor fi în creștere începând din vestul țării, în special pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova și zona de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.05.2022 ora 07.00 – 11.05.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând partea a doua a intervalului, unde pe râurile din bazinele Vedea şi Bârlad și afluenții Prutului vor fi staționare.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile creșteri ușoare de debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare în nordul, vestul şi centrul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă aferent zonelor montane.