Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.07.2018 ora 07.00 – 25.07.2018 ora 07.00

 
În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând râurile din sudul și estul țării, unde vor fi relativ staționare.
În următoarele trei zile ale intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul și centrul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.
În ultimele trei zile ale intervalului, debitele vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de sud a țării datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.
Pe toată durata intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2018 ora 07.00 – 11.07.2018 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere. 
În următoarele două-trei zile ale intervalului, debitele vor fi în creștere pe majoritatea râurilor datorită precipitațiilor prognozate.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai însemnate cantitativ, prognozate.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate.


Noutăți Noutăți