Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.12.2017 ora 07.00 – 22.12.2017 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, începând cu râurile din vestul şi nord-vestul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Maramureş şi Crişana, datorită precipitaţiilor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în special în primele două zile ale intervalului.
În restul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Este posibilă apariţia formaţiunilor de gheaţa pe unele râuri mici din zona de munte din nordul, centrul şi estul ţării.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.12.2017 ora 07.00 – 11.12.2017 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză când vor fi în creştere datorită propagării pe râurile mari din vestul şi sudul ţării. 
Spre sfârşitul intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte ca urmare a precipitaţiilor pognozate.
Formaţiunile de gheaţă, prezente izolat pe unele râuri mici din zona montană vor fi în uşoară extindere şi intensificare în prima parte a intervalului, apoi în restrângere şi eliminare.