Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.12.2021 ora 07.00 – 11.12.2021 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând în prima jumătate a intervalului, râurile din jumătatea de vest a țării, unde vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, propagării și cedării apei din stratul de zăpadă.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite şi pe alte râuri mici din zonele de deal şi de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi), prezente în bazinele superioare ale Moldovei şi Bistriței, vor fi în extindere şi intensificare şi își vor face apariția şi pe unele râuri din zona montană din nordul şi centrul țării.