Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.06.2019 ora 07.00 – 22.06.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri mai însemnate de debite și niveluri, datorită precipitaţiilor, sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate, cu precădere pe râurile din zonele de deal şi munte.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.05.2019 ora 07.00 – 12.05.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în creştere, ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și formarea de viituri rapide pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare pe râurile din vestul, centrul, nordul şi estul țarii, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, temporar accentuate,  prognozate.
În restul intervalului, debitele vor fi în scadere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din vestul şi nordul ţării ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă.

Anunțuri Anunțuri