Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.05.2020 ora 07.00 – 05.06.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub forma de aversă pe unele râurile mici din zonele de deal şi munte.
În partea a doua a intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în scădere, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte, în special pe cele din jumătatea de vest a țării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.05.2019 ora 07.00 – 12.05.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în creştere, ca efect combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și formarea de viituri rapide pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu o probabilitate mai mare pe râurile din vestul, centrul, nordul şi estul țarii, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, temporar accentuate,  prognozate.
În restul intervalului, debitele vor fi în scadere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din vestul şi nordul ţării ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri