Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.11.2018 ora 07.00 – 25.11.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare.
În următoarele 2 zile ale intervalului debitele vor fi în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În restul intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.07.2018 ora 07.00 – 12.07.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere. 
În următoarele două-trei zile ale intervalului, debitele vor fi în creștere pe majoritatea râurilor datorită precipitațiilor prognozate.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai însemnate cantitativ, prognozate.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate.

 


Noutăți Noutăți