Avertizari Avertizari

Avertizari

Avertizari fenomene imediate

Prognoza medie durata rauri în intervalul 04.07.2020 ora 07.00 – 10.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând unele râuri din zonele de deal și munte unde vor fi în creștere datorită averselor prognozate și propagări și râul Prut – aval Ungheni unde vor fi în creștere numai datorită propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din zonele de munte din sud – vestul, vestul, centrul și nordul  țării, datorită precipitațiilor torențiale, de scurtă durată, sub formă de aversă,  însemnate cantitativ, prognozate.
Pe râul Prut aval s.h. Stânca-Aval, nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.10.2019 ora 07.00 – 12.10.2019 ora 07.00

 
În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din nordul, centrul și estul țarii și în general staționare pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri