Prognoza medie durata rauri în intervalul 28.01.2021 ora 07.00 – 03.02.2021 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe râurile din nordul, centrul și estul țării vor fi în intensificare și extindere, dar își pot face, izolat, apariția și pe unele râuri din zonele montane din vestul și sud – vestul țării.
În partea a doua a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din nord – vestul, vestul și sud-vestul țării, iar pe celelalte vor fi în general staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice vor fi în restrângere, diminuare și eliminare, exceptând pe cele din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei unde se vor menține fără modificări importante.  

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.01.2021 ora 07.00 – 13.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în creștere în primele două zile ale intervalului de prognoză, datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și în scădere în restul intervalului, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Creșteri mai importante de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor mai însemnate cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă se pot înregistra, în prima zi a intervalului pe unele râuri din zonele de deal și munte din sudul și sud - vestul țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente pe râurile din bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare, restrângere și eliminare în primele două zile ale intervalului, iar în a doua parte vor fi în extindere şi intensificare şi de asemenea îşi vor face apariţia şi pe alte râuri din zonele montane din nordul şi centrul țării.

Noutăți Noutăți