Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.04.2021 ora 07.00 – 23.04.2021 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
În următoarele două zile, debitele medii zilnice, vor fi în general în creştere,  ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.02.2021 ora 07.00 – 13.02.2021 ora 07.00

Pe întreaga durată a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor în curs și a celor prognozate, propagării și cedării apei din stratul de zăpadă, exceptând prima zi când pe râurile din sudul, sud-estul și estul țării vor fi relativ staționare.
Pe fondul unor niveluri și debite ridicate și ca urmare a precipitațiilor lichide mai însemnate cantitativ prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă, se pot înregistra creșteri mai importante de niveluri și debite, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE,  pe unele râuri din Banat, Crișana, Maramureș, estul Transilvaniei şi vestul Moldovei. 
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în  jumătatea de nord a Moldovei vor fi în restrângere şi eliminare.

Noutăți Noutăți