Prognoza medie durata rauri în intervalul 27.03.2019 ora 07.00 – 02.04.2019 ora 07.00

           
În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din sudul şi estul țării unde vor fi relativ staţionare şi cursurile inferioare ale afluenţilor de dreapta ai Siretului, unde vor fi în creştere prin propagare.
În a doua parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general  staționare.
În ultimele două zile ale intervalului de prognoză sunt posibile creșteri de niveluri şi  debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă pe unele râuri din nordul, centrul ţării şi zonele de munte.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.03.2019 ora 07.00 – 13.03.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând afluenţii de dreapta ai Siretului şi râurile din bazinele superioare ale Mureşului, Târnavelor şi Oltului, unde vor fi în creştere ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării şi cursurile inferioare ale râurilor mari din Crişana şi Banat, unde vor fi în creştere prin propagare.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în creştere începând din vestul ţării, ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zapadă şi propagării, exceptând râurile din sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare.
Formaţiunile de gheaţă prezente, izolat, în bazinele superioare ale Mureşului, Lotrului şi Bistriţei vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri