Prognoza medie durata rauri în intervalul 03.12.2020 ora 07.00 – 09.12.2020 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din zonele de deal și munte din nordul și centrul țării și izolat pe cele din sud – vestul și sud – estul țării vor fi în diminuare și restrângere, exceptând primele două zile ale intervalului  când pe râurile din nordul țării acestea  se vor menține fără modificări importante.
Către sfârşitul intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite ca urmare a cedării  apei din stratul de zăpadă, precipitațiilor lichide prognozate și propagării.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.07.2020 ora 07.00 – 13.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând prima zi a intervalului de prognoză, când se pot înregistra creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, nordul, centrul, estul țării și zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, următoarele două zile, când vor fi creșteri prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari și râul Prut – aval Fălciu, unde vor fi în creștere doar prin propagare.
În prima zi a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din zonele de munte din vestul, nordul, centrul și estul țării, ca urmare a precipitațiilor torențiale prevăzute, de scurtă durată, sub formă de aversă, însemnate cantitativ.
Pe râul Prut aval s.h. Ungheni, nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri