Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.12.2017 ora 07.00 – 22.12.2017 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, începând cu râurile din vestul şi nord-vestul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Maramureş şi Crişana, datorită precipitaţiilor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în special în primele două zile ale intervalului.
În restul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Este posibilă apariţia formaţiunilor de gheaţa pe unele râuri mici din zona de munte din nordul, centrul şi estul ţării.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 07.12.2017 ora 07.00 – 13.12.2017 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere pe majoritatea râurilor.
În următoarele trei zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare cu tendinţă de creştere pe râurile din vestul, centrul şi nordul ţării datorită precipitaţiilor prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă. Formaţiunile de gheaţă prezente pe râurile mici din zonele de munte din nordul ţării vor fi în diminuare şi eliminare.
În restul intervalului, debitele vor fi în scădere pe râurile din vestul, centrul şi nordul ţării şi relativ staţionare pe celelalte râuri. Formaţiunile de gheaţă îşi vor face apariţia pe râurile mici din nordul ţării.