Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2019 ora 07.00 – 26.05.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării exceptând in ultima parte a intervalului cănd vor fi în scădere pe afluenţii râurilor mari.
Vor fi intervale cu scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din  vestul, sud – vestul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate, cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.02.2019 ora 07.00 – 14.02.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
În restul intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ușoară datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor lichide prognozate, exceptând râurile din  Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, unde vor fi relativ staționare.  
În prima parte a intervalului, formațiunile de gheață se vor menține fără modificări importante, exceptând râurile din centrul țării unde vor fi în ușoară intensificare, iar în partea a doua vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Anunțuri Anunțuri