Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.02.2020 ora 07.00 – 27.02.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima jumătate a intervalului de prognoză, când pe unele râuri din jumătatea de sud a țării, se vor produce creșteri ușoare de niveluri și debite datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri, izolat năboi şi pod de gheață) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării, vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.04.2019 ora 07.00 – 14.04.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, excptând unele râuri mici aferente zonelor montane din nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor slabe prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă.
Începând cu a doua zi a intervalului de prognoză, debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, la început în sud-vestul şi vestul ţării, apoi în toată ţara.
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub formă de aversă pe unele râuri din zonele montane.
Legenda: H - nivel, Q - debit, CA- cota de atentie, CI - cota de inundatie, +H - cu cat este depasita CA sau CI,
                 G- gheata la mal, P - pod de gheata, Z - zapor, N – naboi
                (*)-Valorile sunt influentate de acumularea Stanca Costesti

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri